Раді рекомендують запровадити електронну гривню

Читать на русском
В Україні мають намір запустити ринок віртуальних активів, а також запровадити цифрову національну валюту - «електронну гривню».

В Україні мають намір запустити ринок віртуальних активів, а також запровадити цифрову національну валюту - «електронну гривню».

Комітет з питань цифрової трансформації рекомендує Верховній раді схвалити відповідний проєкт закону №3637, повідомляє інформаційне управління апарату ВР.

Ринок криптовалют: як в Україні та інших країнах регулюють віртуальні активиВ Україні хочуть легалізувати майнинг Bitcoin та інших криптовалют. Який правовий статус мають віртуальні гроші в країнах світу.

Закон пропонує додати до Цивільного кодексу новий розділ про віртуальні активи, замінити термін «обіг віртуальних активів» на «оборот віртуальних активів». Істотним доповненням до другого читання зазнали положення про компетенцію органів державної влади. Зазначено, що сорегулятори області матимуть чіткі межі повноважень.

До другого читання проєкту надійшло 493 поправки, із них 189 поправок враховано частково і редакційно. В доопрацюванні документа брали участь представники Міністерства цифрової трансформації та Національного банку.

«За результатами розгляду Комітет рекомендує Верховній раді схвалити законопроект про віртуальні активи (№3637) у другому читанні та в цілому», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, комітет рекомендує Раді заборонити тварин в цирках.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: