Стало відомо, чим Рада займеться на позачергових засіданнях

Читать на русском
Рада на позачергових пленарних засіданнях 13 і 15 квітня розгляне, зокрема, законопроєкт про конституційну процедуру і штрафи за брехню в деклараціях.
фото СН Facebook

Парламент на позачергових пленарних засіданнях у вівторок і в четвер (13 і 15 квітня) розгляне, зокрема, законопроєкт про конституційну процедуру і штрафи за брехню в деклараціях.

Про це в четвер, 8 квітня, повідомила заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук у Facebook.

Декларації-2020: доходи і майно лідерів парламентських фракцій та групЯк можна приховати частину доходів і майна у декларації, а також чим володіють лідери парламентських фракцій та груп, розібралося Слово і діло.

Вона уточнила - позачергові засідання потрібні, щоб розглянути ряд важливих законопроєктів, оскільки на чергових засіданнях розглядатимуть поправки до закону про земельну реформу.

«На наступному тижні в сесійній залі попрацюємо в «дві зміни»: після звичайних засідань (за графіком) проведемо ще два позачергових, як мінімум у вівторок і четвер», - написала вона.

Так, за словами Кравчук, на позачергових засіданнях нардепи планують розглянути:

Проєкт закону про конституційну процедуру №4533. За словами Кравчук, його прийняття забезпечить доступ до конституційного правосуддя через процедуру звернення з конституційною скаргою або ініціювання конституційних подань і звернень уповноваженими суб'єктами.

Президентський законопроєкт №4651, яким пропонується збільшити штрафи (в середньому на 8500-17000 грн), а також застосовувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років за умисне неподання декларації топчиновниками і істотну брехню в декларації.

№4210 - про вдосконалення процедур оборонного планування з урахуванням досвіду держав-членів НАТО та держав-членів Європейського Союзу та забезпечення реалізації пріоритетів діяльності уряду.

Планується також розглянути в другому читанні три законопроєкти, що стосуються «валютних позичальників»: 4475, 4398, 4399.

«Відкладати розгляд ми просто не можемо, адже 21 квітня закінчується термін дії мораторію на виселення з єдиного житла», - пояснила нардеп.

Крім цього заплановано розгляд законопроєктів №5014, 5187-1, 5308, 3774, 4555, 4535.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Рада вийде з карантину і відновить пленарні засідання на наступному тижні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: