ВАКС призначив засідання у справі ексзаступниці голови ДМС Пімахової

Читать на русском
Антикорупційний суд визначився із датою підготовчого засідання за обвинуваченням колишньої посадової особи міграційної служби.
Діна Пімахова

Вищий антикорупційний суд призначив на 16 липня підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишньої першої заступниці голови Державної міграційної служби Діни Пімахової у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 1 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У кримінальному провадженні за обвинуваченням (Діни Пімахової – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 368 Кримінального кодексу України, призначити відкрите підготовче судове засідання на 16 липня», – йдеться в рішенні.

Як відомо, спочатку суд відпустив Пімахову під домашній арешт. Пізніше суд його продовжував. Однак максимальний термін перебування під домашнім арештом, згідно українського Кримінального процесуального кодексу, становить шість місяців. Після його закінчення прокурор САП подав клопотання про зміну запобіжного заходу з нічного домашнього арешту на особисте зобов'язання. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, Пімаховій повідомили про підозру у проханні надати і одержанні 1800 доларів неправомірної вигоди за надання громадянину В'єтнаму посвідки на проживання в Україні. Також, за версією слідства, вона прохала про 30000 доларів неправомірної вигоди за набуття громадянином Ірану українського громадянства протягом 4-5 місяців за нібито територіальним походженням. Раніше журналіст «Слово і діло» дізналося деталі її справи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: