Ексзаступниці голови ДМС Пімаховій пом'якшили запобіжний захід

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу підозрюваній.
Діна Пімахова

Суд змінив запобіжний захід колишньої першої заступниці голови державної міграційної служби Діни Пімахової з нічного домашнього арешту на особисте зобов'язання, оскільки сплив максимальний строк домашнього арешту.

Таке рішення 12 червня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд відпустив Пімахову під домашній арешт. Пізніше суд його продовжував. Однак максимальний термін перебування під домашнім арештом, згідно українського Кримінального процесуального кодексу, становить шість місяців. Після його закінчення прокурор САП подав клопотання про зміну запобіжного заходу з нічного домашнього арешту на особисте зобов'язання.

Вивчивши клопотання, слідчий суддя задовольнив його частково. Так, суд відпустив ексзаступницю голови ДМС під особисте зобов'язання і поклав низку обов'язків: прибувати на кожну вимогу; повідомляти про зміну свого місця роботи; утримуватися від спілкуватися зі свідками і здати на зберігання закордонні паспорти. Водночас суддя відмовився покласти на Пімахову обов'язок у вигляді заборони відлучатися з Києва без дозволу.

Нагадаємо, Пімаховій повідомили про підозру у проханні надати і одержанні 1800 доларів неправомірної вигоди за надання громадянину В'єтнаму посвідки на проживання в Україні. Також, за версією слідства, вона прохала про 30000 доларів неправомірної вигоди за набуття громадянином Ірану українського громадянства протягом 4-5 місяців за нібито територіальним походженням. Раніше журналіст «Слово і Діло» дізнався деталі її справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: