Суд відправив під домашній арешт ексзаступницю голови ДМС Пімахову

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива і прокурора про застосування запобіжного заходу до підозрюваної.
Діна Пімахова

Суд відправив під нічний домашній арешт колишню першу заступницю голови Державної міграційної служби Діну Пімахову, яку НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«Суд задовольнив клопотання прокурора САП та застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту строком до 21 лютого», – йдеться в повідомленні.

Крім того, на вказану особу покладено низку процесуальних обов'язків, а саме: носити електронний браслет, прибувати за першим викликом, повідомляти про зміну місця роботи, утримуватись від спілкування зі свідками, а також здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон.

Раніше Пімаховій повідомили про підозру. Їй вручили підозру у справі, де восени 2017 року було зірвано операцію агентів НАБУ під прикриттям, які виконували спеціальне завдання з розкриття злочинної діяльності організованої групи в системі органів ДМС. Ця діяльність нібито пов'язана з впровадженням корупційної схеми незаконного документування іноземців паспортами громадян України та посвідками на постійне чи тимчасове проживання на її території за обов'язкової умови надання службовцям ДМС неправомірної вигоди.

За версією слідства, Пімахова запропонувала організувати оформлення громадянину В'єтнаму посвідки на тимчасове проживання в Україні на один рік, з можливістю подальшого її продовження до трьох років. При цьому службова особа висловила прохання надати їй неправомірну вигоду за забезпечення нею відповідного процесу оформлення документів у сумі 1800 доларів, яку в подальшому одержала.

Раніше журналіст «Слово і Діло» дізнався деталі справи Пімахової. Детективи проводили обшук в її кабінеті.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року СБУ затримала агента НАБУ за підозрою в провокації хабара ексзаступницю голови ДМС Пімахової. Пізніше, вона розповіла свою версію подій. Водночас НАБУ і САП звинуватили СБУ і ГПУ в зриві спецоперації в міграційній сфері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: