Австрія і Нідерланди відкрилися для в’їзду українцям

Читать на русском
Ще дві європейські країни відкрили кордони для українців, які повністю вакцинувалися проти коронавірусу.
Фото: БЖ

Австрія і Нідерланди з 1 липня відкрили в’їзд для українців за умови повної вакцинації перед поїздкою.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter.

В’їзд без реєстрації і без карантину можливий із сертифікатом про повну вакцинацію проти COVID-19, якщо остання вакцинація, необхідна для повної імунізації, була зроблена більше ніж за 14 днів до в’їзду і проведена не довше ніж 270 днів тому.

Відпустка-2021: які країни можуть відвідати українціКраїни, відкриті для українських туристів влітку 2021 року. Список і умови відвідування – на інфографіці.

Сертифікат має бути англійською або німецькою мовами із зазначенням кількості зроблених доз і типу вакцини та/або лікарським підтвердженням із найменуванням вакцини і кількості зроблених доз.

Австрія та Нідерланди визнали усі вакцини, якими проводять щеплення в УкраїніPfizer, AstraZeneca/Covishield, Johnson&Johnson, Moderna, Sinopharm і Sinovac.

Щодо Нідерландів, то з 1 липня в’їзд громадян України – власників біометричних паспортів до цієї країни можливий для всіх цілей подорожей.

З 1 липня 2021 року Нідерланди визнають сертифікат про щеплення від COVID-19 як заміну сертифікату про Covid-тестування.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я наголосив, що Кабмін робить все для того, щоб щеплених вакцинами CoviShield і CoronaVac пускали в ЄС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: