Відпустка-2021: які країни можуть відвідати українці

Читать на русском

В умовах пандемії коронавірусу для українців відкриті кордони 107 країн, повідомили в Міністерстві закордонних справ. Незважаючи на те, що в цьому списку немає країн Шенгенської зони, а для в'їзду потрібні щонайменше медична страховка і ПЛР-тест, обрати місце для літньої відпустки є з чого. «Слово і діло» розібралося, куди і за яких умов можуть з'їздити українці.

Країни, відкриті для українських туристів влітку 2021 року. Список і умови відвідування – на інфографіці.
В какие страны могут поехать украинцыСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Без обмежень (йдеться про пов'язані із COVID-19) можна в'їхати буквально в одиниці країн, більшість з яких не дуже популярні серед туристів: Сомалі, Уганда, ЦАР, Бенін, Того, Руанда, Гана, Камерун і ще кілька африканських держав.

Планувати відпустку можна в Албанії, Південній Кореї, Непалі, Домінікані, Північній Македонії, Чорногорії, Мексиці – українців пускають без обмежень.

З традиційних літніх напрямків доступні Туреччина та Єгипет. Для в'їзду в Єгипет потрібен лише негативний результат тесту на коронавірус. Для Туреччини – крім ПЛР-тесту, потрібна медична страховка, що покриває лікування COVID-19. Підійде також сертифікат вакцинації (але цей варіант поки що не для українців) або тест на антитіла.

Щоби поїхати в Грецію, зараз потрібен результат ПЛР-тестування або сертифікат вакцинації. Аналогічні вимоги висуває для туристів Болгарія.

За наявності негативного результату тесту на коронавірус відкритий в'їзд для українських туристів на Шри-Ланку, Багамські Острови, Барбадос, Мальдіви, у Вірменію, Грузію, Сербію, Словенію, Зімбабве, Бразилію, США і ще низку інших країн.

Незважаючи на наявність негативного результату ПЛР-тесту, українцям потрібно буде відсидіти карантин, приїхавши до Великої Британії (10 днів), Ірландії (14 днів), Тунісу (7 днів, якщо ви не пройшли повного курсу вакцинації), Саудівської Аравії (7-14 днів).

Щоби в'їхати в Молдову, можна зробити ПЛР-тест або після приїзду ізолюватися на 14 днів (хоча мало хто обере такий варіант). Для мандрівок у Сан-Марино тест не потрібен, але доведеться просидіти 20 днів на карантині.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало, на яких підставах українці можуть в'їхати в Євросоюз і для кого планують відкрити кордони.

Які країни відкриють кордони для українців у червні, можна прочитати тут.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: