ВООЗ попередила про нову хвилю коронавірусу

Читать на русском
В Європі вже склалися три умови для чергової хвилі коронавірусу. Серед них поява нового штаму Дельта, який призводить до зростання госпіталізацій і смертей.

В Європі вже склалися три умови для чергової хвилі коронавірусу. Серед них поява нового штаму Дельта, який призводить до зростання госпіталізацій і смертей.

Про це повідомив директор Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Ханса Клюге.

За його словами, до серпня європейський регіон не буде повністю вакцинований від коронавірусу і скасування на цьому тлі карантинних обмежень, включаючи вільне переміщення між країнами, створює значні ризики нового спалаху інфекції.

Клюге зазначив, що наразі склалися три умови для виникнення восени нової хвилі коронавируса в Європі. Серед них:

  • поява нових штамів коронавірусу;
  • дефіцит вакцин;
  • ослаблення карантинних заходів, в тому числі, й дозвіл на вільне пересування.

Представник ВООЗ підкреслив, що існуючі вакцини ефективні проти штаму Дельта за умови отримання двох уколів. При цьому він зазначив низькі темпи прищепної кампанії в низці європейських країн.

«Ми бачимо, що в багатьох країнах справи йдуть добре, але правда в тому, що середнє охоплення вакцинацією в (європейському - ред.) регіоні складає всього 24%, і, що ще більш важливо, половина наших літніх людей і 40% медичних працівників все ще не захищені», - сказав він, додавши, що це неприпустимо і далеко від рекомендованих 80% охоплення дорослого населення.

Раніше в ВООЗ назвали основного експортера антікоронавірусних товарів у 2020 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: