Вітренко відреагував на новий припис НАЗК

Читать на русском
Припис НАЗК голові наглядової ради Нафтогазу суперечить закону і буде оскаржений в суді, заявив Юрій Вітренко.
фото УНІАН

Припис НАЗК голові наглядової ради «Нафтогазу України» суперечить законодавству і буде оскаржений в суді.

Про це заявив голова правління «Нафтогазу» Юрій Вітренко, передає пресслужба відомства в четвер, 1 липня.

Вітренко і «Нафтогаз»: чому НАЗК вважає його призначення незаконним і що кажуть у компаніїЮрія Вітренка хочуть звільнити з Нафтогазу. Такий припис винесло НАЗК. Чому ухвалили рішення і як відреагували в компанії.

«Нацагентство з питань запобігання корупції, у випадку виявлення порушень статті 26 Закону України «Про запобігання корупції» має звертатись до суду, а не спрямовувати припис до голови наглядової ради НАК «Нафтогаз України»», - йдеться в повідомленні.

Як зазначив Вітренко, згідно з чинним законодавством, такого способу реагування НАЗК на порушення як припис не передбачено – у разі застосування статей 26 та 67 Закону України «Про запобігання корупції».

«Законом України «Про запобігання корупції» у частині 2 статті 26 передбачено, що порушення встановленого пунктом 1 частини першої цієї статті в частині обмеження щодо укладення трудового договору (контракту) є підставою для припинення відповідного договору», - відзначають у пресслужбі.

Це означає, що угоди в сфері підприємницької діяльності, виконані з порушенням вимог пункту 1 частини першої цієї статті, можуть бути визнані недійсними. Однак для цього НАЗК має звернутися до суду, додав голова «Нафтогазу».

Нагадаємо, НАЗК 1 липня направив припис голові наглядової ради НАК «Нафтогаз України» Клер Споттісвуд, в якому вимагає припинити контракт з Вітренком.

Голова НАЗК Олександр Новіков ще 14 червня вніс припис на ім'я голови Кабміну Дениса Шмигаля про звільнення Юрія Вітренка з посади голови «Нафтогазу України».

Як заявили у НАЗК, були знайдені порушення у призначенні Вітренка головою компанії.

Кабмін оскаржив цей припис в ОАСК. У НАЗК прокоментували рішення суду.

Після цього глава наглядової ради «Нафтогазу» Клер Споттісвуд скликала позачергове засідання ради, щоб обговорити відсторонення Юрія Вітренка від виконання обов'язків голови правління компанії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: