З'ясувалося, коли наглядова рада «Нафтогазу» може розглянути відсторонення Вітренка

Читать на русском
На позачерговому засіданні в четвер, 24 червня, наглядова рада «Нафтогазу» може розглянути питання відсторонення голови правління компанії Юрія Вітренка.

На позачерговому засіданні в четвер, 24 червня, наглядова рада «Нафтогазу» може розглянути питання відсторонення голови правління компанії Юрія Вітренка.

Про проведення позачергового засідання наглядової ради ЕП повідомили в пресслужбі компанії. Порядок денний засідання поки що невідомий, додав представник НАК.

Про те, що на позачерговому засіданні наглядової ради «Нафтогаз» буде розглядатися питання відсторонення голови правління Юрія Вітренка, на минулому тижні повідомила голова ради Клер Споттісвуд.

Вітренко і «Нафтогаз»: чому НАЗК вважає його призначення незаконним і що кажуть у компаніїЮрія Вітренка хочуть звільнити з Нафтогазу. Такий припис винесло НАЗК. Чому ухвалили рішення і як відреагували в компанії.

«Зараз я скликала позачергове засідання наглядової ради, щоб обговорити відсторонення голови правління. З метою забезпечення дотримання високих стандартів належного корпоративного управління, я вважаю, що таке відсторонення відповідає інтересам «Нафтогазу» і України», - йшлося в заяві Споттісвуд.

Нагадаємо, 15 червня НАЗК заявило, що знайшло порушення в призначенні Юрія Вітренка головою «Нафтогазу».

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль подав позов до ОАСК, в якому зажадав скасувати припис НАЗК.

18 червня Окружний адміністративний суд міста Києва зупинив припис НАЗК до Кабміну щодо усунення порушень, що стосуються призначення Юрія Вітренка головою «Нафтогаз України».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: