Вітренко призначений головою «Нафтогазу» незаконно – НАЗК

Читать на русском
Розпорядження Кабміну про призначення голови Нафтогазу України Юрія Вітренка і контракт з ним повинні бути скасовані, заявив глава НАЗК.
Юрій Вітренкоvse.media

Розпорядження Кабміну про призначення голови правління НАК «Нафтогаз України» Юрія Вітренка і контракт з ним повинні бути скасовані як незаконні.

Про це йдеться у приписі голови НАЗК Олександра Новікова, передає пресслужба відомства у вівторок, 15 червня.

Вітренко пішов з Міненерго, виконавши половину обіцянокЮрій Вітренко на посаді виконувача обов'язків міністра енергетики виконав лише 50 відсотків обіцянок.

Як повідомляється, НАЗК провело моніторинг дотримання вимог закону «Про запобігання корупції» колишнім заступником міністра енергетики Юрієм Вітренком, який зараз обіймає посаду голови правління НАК «Нафтогаз України».

«З метою запобігання корупції п. 1 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про запобігання корупції» передбачає, що після звільнення з публічної служби протягом року особа не повинна приймати участь у керівництві організаціями, на які вона могла впливати, коли працювала на державу. Таке обмеження діє не залежно від того, скільки особа працювала на посаді до звільнення», - звертають увагу в НАЗК.

За результатами моніторингу НАЗК виявило, що Вітренко цю норму закону порушив.

«Адже під час виконання повноважень заступника міністра (в. о. міністра енергетики) в період із 21 грудня 2020 року до 28 квітня 2021 року Юрій Вітренко системно брав участь у підготовці рішень щодо діяльності НАК «Нафтогаз України»», - сказано в повідомленні.

Відповідно, підсумували в НАЗК, таке порушення є підставою для припинення договору колишнього публічного службовця з організацією (ч. 2 ст. 26 Закону України «Про запобігання корупції»).

Нагадаємо, Вітренко офіційно став очільником «Нафтогазу» 29 квітня.

У середині травня Вітренко підписав офіційний контракт для вступу на посаду голови НАК.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: