Шмигаль оскаржив через ОАСК припис НАЗК щодо Вітренка

Читать на русском
У поданому позові позивач просить суд визнати протиправним та скасувати припис НАЗК від 14 червня 2021 року.
Окружний адміністративний суд Києваoask.gov.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва (ОАСК). У позові Шмигаль вимагає скасувати припис, який було винесено 15 червня Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК), в якому оголошується незаконним призначення Юрія Вітренка головою НАК «Нафтогаз України».

Про це повідомляє пресслужба ОАСК.

«Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль судиться з Національним агентством з питань запобігання корупції про скасування припису, який було винесено йому НАЗК. Відповідний позов надійшов сьогодні до Окружного адміністративного суду міста Києва», - йдеться в повідомленні суду.

Вітренко і «Нафтогаз»: чому НАЗК вважає його призначення незаконним і що кажуть у компаніїЮрія Вітренка хочуть звільнити з Нафтогазу. Такий припис винесло НАЗК. Чому ухвалили рішення і як відреагували в компанії.

У поданому позові позивач просить суд визнати протиправним та скасувати Припис НАЗК від 14 червня 2021 року. Також позивач просить залучити як третіх осіб на його боці Кабінет міністрів та Голову Правління АТ «НАК «Нафтогаз України» Юрія Вітренка. В ОАСК вирішують питання про відкриття провадження за позовом Шмигаля.

Нагадаємо, 15 червня НАЗК заявило, що знайшло порушення в призначенні Юрія Вітренка Головою правління державного «Нафтогазу».

Міністерство юстиції заявило, що оскаржить у суді припис НАЗК, яким вимагають скасувати розпорядження про призначення Юрія Вітренка Головою правління НАК «Нафтогаз України».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: