НАЗК просить наглядову раду «Нафтогазу» звільнити Вітренка

Читать на русском
НАЗК 1 липня направило припис голові наглядової ради Нафтогазу, в якому вимагає розірвати контракт з головою правління компанії Юрієм Вітренком.
Юрій Вітренкоvse.media

НАЗК 1 липня направив припис голові наглядової ради НАК «Нафтогаз України» Клер Споттісвуд, в якому вимагає припинити контракт з головою правління компанії Юрієм Вітренком.

Про це сьогодні повідомляє пресслужбу НАЗК.

Вітренко і «Нафтогаз»: чому НАЗК вважає його призначення незаконним і що кажуть у компаніїЮрія Вітренка хочуть звільнити з Нафтогазу. Такий припис винесло НАЗК. Чому ухвалили рішення і як відреагували в компанії.

Як заявили у Нацагентстві, контракт повинен бути припинений як незаконний на підставі ч. 2 ст. 26 Закону України «Про запобігання корупції».

«Припис був складений після ознайомлення НАЗК із поясненнями, наданими Кабінетом Міністрів України (КМУ) до Окружного адміністративного суду міста Києва. У поясненнях КМУ вказав, що для припинення контракту необхідне рішення наглядової ради товариства», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, голова НАЗК Олександр Новіков 14 червня вніс припис на ім'я голови Кабміну Дениса Шмигаля про звільнення Юрія Вітренка з посади голови «Нафтогазу України».

Як заявили у НАЗК, були знайдені порушення у призначенні Вітренка головою компанії.

Кабмін оскаржив цей припис в ОАСК. У НАЗК прокоментували рішення суду.

Після цього глава наглядової ради «Нафтогазу» Клер Споттісвуд скликала позачергове засідання ради, щоб обговорити відсторонення Юрія Вітренка від виконання обов'язків голови правління компанії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: