Глава наглядової ради «Нафтогазу» ініціювала відсторонення Вітренка

Читать на русском
Глава наглядової ради Нафтогазу ініціювала відсторонення Вітренка через припис Національного агентства з питань запобігання корупції.
Фото з відкритих джерел.

Глава наглядової ради НАК «Нафтогаз України» Клер Споттісвуд ініціювала відсторонення голови правління Юрія Вітренка через припис Національного агентства з питань запобігання корупції.

За її словами, після оприлюднення НАЗК припису Кабінету міністрів скасувати рішення призначення головою «Нафтогазу» Вітренка вона обговорила ситуацію, що склалася з акціонером компанії - КМУ, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем і очільником Мін'юсту Денисом Малюською, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Вітренко призначений головою «Нафтогазу» незаконно – НАЗКРозпорядження Кабміну про призначення голови Нафтогазу України Юрія Вітренка і контракт з ним повинні бути скасовані, заявив глава НАЗК.

«Прем'єр-міністр України зобов'язався прийняти остаточне рішення, також вирішити питання про припинення терміну дії контракту з Юрієм Вітренком, як потрібно, протягом 10 робочих днів з 15 червня 2021 року», - зазначила Споттісвуд.

Вона уточнила, що Вітренко відмовився добровільно призупинити виконання своїх обов'язків на цей період.

Нагадаємо, 29 квітня Вітренко офіційно став очільником «Нафтогазу».

15 червня НАЗК заявило, що знайшло порушення у призначенні Юрія Вітренка головою правління державного «Нафтогазу».

За законом, високопосадовці після звільнення з держслужби ще протягом року не мають брати участь у керівництві компаніями, на які впливали, будучи чиновниками.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: