СБУ завершила розслідування справ проти соратників Медведчука

Читать на русском
Досудовим розслідуванням встановлено, що фігуранти входили до складу незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя».

СБУ завершила розслідування у справах щодо двох керівників громадського руху «Український вибір», яких підозрюють в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території АР Крим та Севастополя.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Слідчі СБУ під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора завершили досудове розслідування у кримінальних процесах щодо двох керівників громадського руху «Український вибір». Їх підозрюють в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території АР Крим та Севастополя», - йдеться в повідомленні.

Підозрюваними є керівники ініціативних груп громадського руху «Український вибір», які діяли в Севастополі. А саме - Комелов І. М. та Синявський А. В.

Віктор МедведчукНародний депутат України
Медведчук пообіцяв не переховуватись від правосуддяСказано 11 травня 2021 р.Статус обіцянки: У процесі

Досудовим розслідуванням встановлено, що фігуранти входили до складу незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя». Один із підозрюваних очолював територіальний підрозділ зазначеного НВФ, інший був керівником відокремленого підрозділу «самооборони» - «Слов'янський щит».

«Зазначені громадяни України виконували протиправні накази «вождів» зазначеного формування, а також брали активну участь в організації та проведенні незаконного референдуму на території півострова Крим в березні 2014 року», - розповіли в СБУ.

Встановлено, що за зазначену злочинну діяльність представники держави-окупанта нагородили підозрюваних відомчими медалями «За повернення Криму».

Зараз обвинувальні акти щодо вказаних осіб за ознаками вчинення злочинів, передбачених ст. 111 (державна зрада), ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України, направлено до суду.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15-ти років.

Нагадаємо, 11 травня генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру в державній зраді народним депутатам від ОТЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

Їх підозрюють у зраді, порушенні правил ведення війни і допомоги окупантам Криму в розграбуванні ресурсів півострова.

13 травня суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт. Однак прокуратура наполягала на утриманні під вартою із запорукою в понад 300 млн гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: