Венедіктова пояснила, чому Медведчука не відправили до СІЗО

Читать на русском
Суд не відправив нардепа Віктора Медведчука до СІЗО оскільки суддя порахував, що клопотання про його арешт було безальтернативним.

Суд не відправив нардепа Віктора Медведчука до СІЗО оскільки суддя порахував, що клопотання про його арешт було безальтернативним.

Сума застави в 300 млн гривень була занадто великою для людини, чиї активи були заморожені, заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова в ефірі Україна 24.

«Відповім як юрист. Чи могли ми йти безальтернативно по цій категорії. Ні, тому було клопотання про утримання під вартою з альтернативою внесення застави. Застава була дуже велика - 300 млн гривень. З іншого боку, суддя, коли мотивував рішення, сказав, чекайте, ви наклали санкції, його активи заблоковані. Коли ви ставите таку заставу, то за духом права ви робите безальтернативне клопотання і просто хочете посадити людину під варту», - заявила вона.

Діда Мороза немає. Колонка Леоніда ШвецяЧимала армія прихильників Петра Порошенка нині переживає непрості часи. Колишній президент виглядає в матеріалах прослушки Віктора Медведчука, злитих в ЗМІ, не надто привабливо.

Генпрокурор додала, що якби рішення судді було неправосудне, то вона б пішла до Вищої ради правосуддя.

«Суд вирішив, що оскільки ми наклали санкції на нього, то це безальтернативне. Тому суд пішов таким шляхом. Якщо щось там було несправедливо, я б пішла до Вищої ради правосуддя, але в цьому рішенні судді, підстав для цього немає», - зазначила Венедіктова.

Нагадаємо, відеохостинг YouTube заблокував сторінки українських телеканалів 112 Україна, NewsOne і ZIK, щодо яких були запроваджені санкції РНБО. Про це свідчать дані в YouTube в суботу, 24 квітня.

2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про санкції щодо народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака - соратника Віктора Медведчука.

Санкції терміном на 5 років торкнулися і каналів Козака - 112 Україна, ZIK і NewsOne. Вони припинили своє мовлення.

Мінкультури раніше направляло в YouTube звернення з проханням заблокувати сторінки телеканалів 112, ZIK і NewsOne.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: