Наступні санкції РНБО будуть проти «земельних махінаторів» – Мінагрополітики

Читать на русском
У розгляді ситуацій, коли земля була привласнена незаконним шляхом, задіяна вся правоохоронна система України
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Наступні санкції Ради національної безпеки та оборони можуть бути застосовані до людей, які займаються земельними махінаціями.

Про це заявив глава Міністерства агрополітики Роман Лещенко на форумі «Україна.30. Земля», повідомляє пресслужба Мінагрополітики 24 травня.

«Через санкційний механізм РНБО, через відповідну підготовку всіх матеріалів, які ми підготували стосовно людей, які займалися земельними махінаціями, зловживали правом, акумулювали величезні масиви землі, будуть застосовані санкції. Ми повинні призупинити всі процеси несправедливого використання, вилучення та перепродажу земель», - сказав Лещенко.

Ринок землі: як відбуватимуться аукціони та чи спрацює система постконтролю щодо іноземцівЯкщо зараз існує безліч варіантів, як обійти мораторій на продаж землі, як працюватимуть запобіжники проти продажу землі компаніям, де власниками є іноземці.

За словами міністра, в розгляді ситуацій, коли земля була привласнена незаконним шляхом, задіяна вся правоохоронна система України.

«Ми готові надавати всю необхідну інформацію для встановлення справедливості. Крадіжка землі не має строків давності», - підсумував Лещенко.

Раніше президент Володимир Зеленський в ході форуму «Україна 30. Земля» у понеділок, 24 травня, підписав законопроєкт про земельну децентралізацію - він дозволяє передати землі за межами населених пунктів у комунальну власність.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: