Рада після трьох тисяч поправок ухвалила «земельний» закон

Читать на русском
Земельна реформа. Верховна рада пройшла 3128 поправок і прийняла закон про передачу ОТГ землі поза населеними пунктами.
фото з відкритих джерел

Верховна рада схвалила у другому читанні законопроєкт №2194, який дозволяє передати землі за межами населених пунктів у комунальну власність.

На засіданні ВР в середу, 28 квітня, «за» проголосували 284 народних депутати.

Ринок землі в Україні: що передбачає ухвалений законРинок землі в Україні запрацює з липня 2021 року. Хто й скільки землі зможе купити – на інфографіці.

Відзначимо, Рада почала розглядати цей законопроєкт ще 16 березня. До документа подали 3128 пропозицій і поправок, в основному від ОПЗЖ і «Батьківщини». Робота ВР була заблокована для розгляду інших питань.

У прийнятому законі прописана передача земель державної власності за межами населених пунктів в комунальну. Винятком є ​​землі, необхідні державі для виконання його функцій.

Документ надає органам місцевого самоврядування повноваження щодо зміни цільового призначення приватних земділянок і по затвердженню планів детального планування території за межами населених пунктів.

Як стверджують автори, законопроєкт має на меті реформування системи управління в сфері земельних відносин. При цьому окремі положення закону спрямовані на полегшення доступу іноземців, осіб без громадянства або іноземних юридичних осіб до придбання у власність земельних ділянок.

Тепер для завершення земельної реформи на черзі в Раді інший «земельну» законопроєкт № 2195 - про продаж земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони. До нього подано подано кілька сотень поправок.

Нагадаємо, сьогодні вранці Рада продовжила розгляд поправок до законопроєкту №2194. Тепер робота парламенту розблокована.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: