Зеленський під час форуму у Києві підписав один із земельних законів

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський в ході форуму Україна 30. Земля 24 травня підписав законопроєкт про земельну децентралізацію.
скріншот з трансляції

Президент Володимир Зеленський під час форуму «Україна 30. Земля» у понеділок, 24 травня, підписав законопроєкт про земельну децентралізацію - він дозволяє передати землі за межами населених пунктів у комунальну власність.

Трансляцію форуму веде пресслужба ОПУ.

Ринок землі: як відбуватимуться аукціони та чи спрацює система постконтролю щодо іноземцівЯкщо зараз існує безліч варіантів, як обійти мораторій на продаж землі, як працюватимуть запобіжники проти продажу землі компаніям, де власниками є іноземці.

«Закон №2194, який докорінно змінює землевпорядкування нашої держави і який називають земельною конституцією. Це закон, який забирає у кабінетного чиновника функцію оформляти право на землю, яку він ніколи навіть в своєму житті не бачив», - сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що закон остаточно повертає громадам право розпоряджатися своїми землями.

«Закон, який чітко закріплює, що купувати і продавати землю можуть виключно українці», - додав він.

Він нагадав, що крім закону №2194, Рада затвердила також другий важливий закон для повноцінного старту ринку землі - №2195. Він запроваджує електронні аукціони з купівлі-продажу землі. За словами Зеленського, це гарантія наповнення місцевих бюджетів та можливості кожного українця взяти участь в аукціоні і почати своє фермерське господарство.

«У 2014 році Росія анексувала у нашої держави півострів Крим. За час мораторію деякі бізнесмени і політики вкрали у держави землю, яка дорівнює площі майже двох півостровів Крим. Безумовно, ми зробимо все, щоб повернути і те, і інше», - заявив Зеленський.

Нагадаємо, Рада 28 квітня і 18 травня проголосувала два законопроекти, необхідні для завершення земельної реформи (№2194 і №2195).

30 березня 2020 року Верховна рада ухвалила закон про відкриття ринку землі з липня 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: