ВР ухвалила останній закон для завершення земельної реформи

Читать на русском
Верховна рада прийняла у другому читанні законопроєкт №2195, який дозволяє продаж землі через інтернет на електронних аукціонах.
фото з відкритих джерел

Верховна рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №2195, який дозволяє продаж землі через інтернет на електронних аукціонах. Він також потрібен для завершення земельної реформи в країні.

Документ підтримали 272 нардепи.

Цей законопроєкт - останній з пакету земельної реформи. При цьому до другого його читання подали 776 поправок.

Ринок землі: що таке е-аукціони та якою буде процедура купівлі-продажу земельних ділянокХто зможе купувати землю, які обмеження діють до 2024 року та якими будуть е-аукціони з продажу державної та комунальної землі.

Законопроєкт передбачає, що торги державною землею будуть тільки в режимі онлайн. Подача документів, реєстрація, участь передбачені з будь-якої точки світу; інформація про аукціон і лотах буде розміщуватися відразу в інтернеті.

На думку авторів закону, організатори не зможуть зловживати правами учасників.

Передбачається, що інформація про учасників до завершення аукціону буде конфіденційною. Торгуватися зможуть не менше двох осіб.

Гарантійний внесок аукціону становитиме від 30% від стартової ціни. Торги проходитимуть у три раунди: один раунд - одне підвищення ставки. Мінімальний крок визначено не менше 1% від стартової ціни лота.

Нагадаємо, законопроєкт №2195 Рада почала розглядати 29 квітня 2021 року.

28 квітня ВР схвалила у другому читанні «земельний» законопроект №2194, який дозволяє передати землі за межами населених пунктів у комунальну власність. Цей закон нардепи розглядали з 16 березня, до нього було подано понад 3 тисячі правок.

14 травня стало відомо, що в Раді заблокували підписання законопроєкту №2194.

«Слово і діло» раніше докладно писало про те, скільки коштує сільськогосподарська земля в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: