У Пентагоні заявили про важливість підтримки України летальним озброєнням

Читать на русском
США раніше вже надавали Україні летальне озброєння, однак це робилося виключно в оборонних цілях
ПентагонВікіпедія

У Пентагоні підтвердили важливість надання військової допомоги Україні, в тому числі шляхом передачі їй летального озброєння.

Про це заявив голова Комітету начальників штабів Збройних сил США генерал Марк Міллі під час слухань у Комітеті з питань збройних сил Палати представників США, повідомляє «Укрінформ».

Так, Міллі ствердно відповів на питання про те, чи потрібна Україні військова підтримка США летальним озброєнням. Генерал також нагадаємо, що США раніше вже надавали Україні летальне озброєння, проте виключно в оборонних цілях.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

Нагадаємо, 18 червня американське видання Politico з посиланням на власні джерела повідомило, що Білий дім готував для України пакет військової допомоги з летальною зброєю загальною вартістю в 100 млн доларів. Однак невідомо, чи був наданий цей пакет Києву.

Білий дім майже відразу ж виступив зі спростуванням призупинення військової допомоги Києву. Однак про долю конкретно цього пакету прессекретар Білого дому Дженніфер Псакі не сказала нічого конкретного, згадавши тільки про якісь «резервні фонди».

У Міністерстві оборони України оголосили інформацію про замороження пакету військової допомоги фейком. Однак 20 Червня радник президента Байдена Джейк Салліван підтвердив, що такий пакет дійсно існував і був заморожений.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: