Держсекретар США підтвердив готовність надати летальну зброю Україні – МЗС

Читать на русском
Держсекретар США Ентоні Блінкен запевнив у готовності розвивати економічну і військову підтримку України, включно з наданням летальної зброї.
Фото: Carolyn Kaster / AP

Державний секретар США Ентоні Блінкен запевнив у готовності нової адміністрації Штатів розвивати економічну і військову підтримку України.

Про це Блінкен заявив в ході першої телефонної розмови з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, передає пресслужба МЗС України у вівторок, 2 лютого.

«Чому ми досі не в НАТО?»: в мережі обговорюють питання Зеленського до БайденаВолодимир Зеленський запитав би Джо Байдена, чому Україна досі не в НАТО. Що про таке питання думають в соцмережах – в огляді.

«Ентоні Блінкен запевнив Дмитра Кулебу у готовності нової адміністрації США розвивати міцну економічну та військову підтримку України, включно з наданням летальної зброї», - йдеться в повідомленні.

У свою чергу Кулеба підкреслив важливість залучення США до реалізації Кримської платформи і отримав запевнення в підтримці США цієї ініціативи України.

Нагадаємо, 1 лютого міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів першу розмову з новим державним секретарем Сполучених Штатів Ентоні Блінкеном, у ході якого дипломати обговорили стратегічне співробітництво двох країн у майбутньому.

26 січня американський Сенат проголосував за призначення Ентоні Блінкена на посаду нового державного секретаря США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: