В Україні немає технічної можливості виявляти дельта-штам коронавірусу – Радуцький

Читать на русском
Радуцький також зазначив, що штам швидко поширюється по світу - на даний момент його виявили в 92 країнах
Михайло РадуцькийВідкрите джерело

Українські лабораторії не мають технічних можливостей виявляти новий дельта-штам коронавірусу, який активно поширюється по світу.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у своєму Telegram.

«В Україні поки ще немає технічної можливості самостійно виявляти індійський штам. Нещодавно МОЗ направило в лондонську лабораторію 500 зразків з різних регіонів. Також ми очікуємо від ВООЗ нові тест-системи, здатні відразу визначати штам Дельта», - написав він.

В Україні скоро буде індійський штам COVID-19: чим він небезпечний і які ще мутації існуютьІндійський штам коронавірусу скоро буде в Україні. Які його особливості та які ще штами COVID-19 існують, розібралося Слово і діло.

Радуцький також зазначив, що штам швидко поширюється по світу - його виявили в 92 країнах. До того ж він не реагує на вакцину - 96% випадків зараження дельта-штамом у Великобританії сталися з вакцинованими.

Раніше в ВООЗ заявили, що індійський штам коронавірусу на сьогодні впевнено захоплює домінування по всьому світу, оскільки він більш хвороботворний, ніж альфа-варіанти.

22 червня на селекторній нараді у президента МЗС та МОЗ отримали завдання підготувати пропозиції щодо доцільності встановлення додаткового контролю та обмежень щодо міграції між Україною та країнами, де стрімко поширюється штам Дельта.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: