Новий Дельта-штам коронавірусу завтра обговорять на РНБО

Читать на русском
Є чималий ризик приходу нового штаму в Україну і наслідки для країни можуть бути катастрофічними
РНБО УкраїниУкраїнські новини

23 червня може відбутися позачергова нарада Ради національної безпеки та оборони України, на якій розглядатиметься загроза від нового Дельта-штаму коронавірусу.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький у Telegram 22 червня.

«Завтра планується нарада в РНБО, на якій одне з питань стосується саме загрози появи в Україні «індійського» штаму. Українці втомилися від карантину, але ситуація дійсно загрозлива», - написав Радуцький.

Нардеп зазначив, що є чималий ризик приходу нового штаму в Україну і наслідки можуть бути катастрофічними.

В Україні скоро буде індійський штам COVID-19: чим він небезпечний і які ще мутації існуютьІндійський штам коронавірусу скоро буде в Україні. Які його особливості та які ще штами COVID-19 існують, розібралося Слово і діло.

«За даними Public Health England, «дельта-штам» в 1,6 рази більш агресивний, ніж вже добре нам відомі, у 2,3 рази частіше призводить до госпіталізації, в 1,5 рази частіше - до реанімації. Для початку спалаху в регіоні досить невеликої кількості інфікованих - вірус настільки агресивний, що навіть одна хвора людина може спровокувати хвилю епідемії», - додав Радуцький.

Видання РБК-Україна з посиланням на власне джерело зазначає, що завтрашнє засідання РНБО матиме ознайомчий характер. Ніяких рішень на ньому прийматися не буде.

Як відомо, вперше штам коронавірусу типу «Дельта» був зафіксований в Індії. Зараз, за даними ВООЗ, він циркулює в 74 країнах світу.

Раніше в ВООЗ заявили, що індійський штам коронавірусу на сьогодні впевнено захоплює домінування по всьому світу, оскільки він більш хвороботворний, ніж альфа-варіанти.

22 червня на селекторній нараді у президента МЗС та МОЗ отримали завдання підготувати пропозиції щодо доцільності встановлення додаткового контролю та обмежень щодо міграції між Україною та країнами, де стрімко поширюється штам Дельта.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: