Штам коронавірусу Дельта у два рази збільшує шанс потрапити в лікарню – дослідження

Читать на русском
У дослідженні вивчили 19543 випадки і 377 госпіталізацій після коронавірусу серед 5,4 млн жителів Шотландії
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Штам коронавірусу класу Дельта у два рази збільшує ймовірність госпіталізації, проте дві дози вакцини все ще дають від нього достатній захист.

Про це йдеться в дослідженні Університету Стратклайда, повідомляє Reuters.

У дослідженні вивчили 19543 випадки та 377 госпіталізацій після коронавірусу серед 5,4 млн жителів Шотландії. У 7723 випадків і 134 госпіталізацій був виявлений штам Дельта. За підсумками вчені зробили висновок, що з поправкою на вік і супутні захворювання шанс потрапити в лікарню у два рази вище.

«Якщо у вас позитивний результат, то дві дози вакцини або одна доза протягом 28 днів приблизно на 70% знижують ризик госпіталізації», - заявив професор епідеміології громадської охорони Здоров'я університету Стратклайда Кріс Робертсон.

Відзначається також, що вакцина Pfizer забезпечила 79% захист від вірусу, викликаної штамом Дельта, в порівнянні з 92% від варіанту Альфа. Вакцина AstraZeneca, своєю чергою, забезпечила 60% захист від варіанту Дельта в порівнянні з 73% від варіанту Альфа.

Раніше влада австралійського штату Вікторія повідомила, що на території штату виявлено штам коронавірусу класу Delta. Це один з найбільш небезпечних варіантів коронавірусу.

Зараз у світі зафіксовано майже 12 000 мутацій коронавірусу SARS-CoV-2. І тільки чотири з них викликають занепокоєння в українського МОЗ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: