Індійський штам впевнено захоплює світ – ВООЗ

Читать на русском
Індійський штам також називають дельта-варіантом коронавірусу. Його виявили в 80 країнах світу, куди він потрапив переважно з Індії
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Індійський штам коронавірусу на сьогодні впевнено захоплює домінування по всьому світу, оскільки він більш хвороботворний, ніж альфа-варіанти.

Про це заявила на брифінгу головний науковий співробітник Всесвітньої організації здоров'я (ВООЗ) Сум'я Свамінатан, повідомляє Reuters.

«Цей варіант стає домінантним по всьому світу у зв'язку з тим, що легше передається від людини до людини», - підкреслила вона.

В Україні скоро буде індійський штам COVID-19: чим він небезпечний і які ще мутації існуютьІндійський штам коронавірусу скоро буде в Україні. Які його особливості та які ще штами COVID-19 існують, розібралося Слово і діло.

Індійський штам також називають Дельта-варіантом коронавірусу. За даними вчених, дельта-штам коронавірусу на 60% активніше альфа-штаму і викликає набагато важчі симптоми. При цьому на початкових стадіях його неможливо відрізнити від застуди.

Як відомо, вперше штам коронавірусу типу «Дельта» був зафіксований в Індії. Зараз, за даними ВООЗ, він циркулює в 74 країнах світу.

Зараз у світі зафіксовано майже 12 000 мутацій коронавірусу SARS-CoV-2. І тільки чотири з них викликають занепокоєння в українського МОЗ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: