Штам коронавірусу Дельта вкрай небезпечний для України – медик

Читать на русском
Новий штам має багато додаткових клінічних проявів, а на найбільш заразній стадії - ранній - майже не має серйозних симптомів
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Новий штам коронавірусу Дельта-класу стає домінуючим у світі. Це несе для України чималу небезпеку, хоча випадків захворювання цим штамом в країні поки не фіксувалося.

Про це заявив лікар, провідний експерт МОЗ по боротьбі з коронавірусом Сергій Дубров в ефірі телеканалу «Україна 24».

В Україні скоро буде індійський штам COVID-19: чим він небезпечний і які ще мутації існуютьІндійський штам коронавірусу скоро буде в Україні. Які його особливості та які ще штами COVID-19 існують, розібралося Слово і діло.

«Було прийнято рішення називати штами не по країнах, а буквами алфавіту, і «Дельта» — це індійський штам. В Україні поки його офіційно зафіксовано не було. Він дуже небезпечний через високу контагіозність та клінічні прояви — крім класичних, це і кишкові розлади, і найнебезпечніше перебіг хвороби, яке не супроводжується температурою, а проявляється ринітом і слабкістю без температури. Цей перебіг дуже небезпечний, тому що люди з помірними проявами не дотримуються протиепідемічних заходів, не ізолюються і є джерелом для інфікування інших людей», — сказав він.

Як відомо, вперше штам коронавірусу типу «Дельта» був зафіксований в Індії. Зараз, за даними ВООЗ, він циркулює в 74 країнах світу.

Раніше в ВООЗ заявили, що індійський штам коронавірусу на сьогодні впевнено захоплює домінування по всьому світу, оскільки він більш хвороботворний, ніж альфа-варіанти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: