Печерський суд зобов'язав закрити першу справу «плівок ОАСК» – ЗМІ

Читать на русском

Столичний райсуд розглянув скаргу адвоката заступника керівника Окружного адмінсуду Києва і зобов'язав ОГП закрити кримінальну справу.
Павло Вовкфото: babel.ua

Печерський районний суд міста Києва зобов'язав Офіс генерального прокурора закрити кримінальне провадження про перші плівки з кабінету голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, процесуальне керівництво в яких здійснює ОГП.

Про це повідомляє Slidstvo.info.

За даними журналістів, слідчий суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк розглянув скаргу адвоката заступника голови Окружного адмінсуду Києва Євгена Аблова. 17 червня цей суддя скаргу задовольнив і зобов'язав Офіс генпрокурора протягом трьох днів після одержання судового рішення закрити справу про перші плівки на підставі частини 1 статті 284 Кримінального процесуального кодексу. В цій статті наведений перелік підстав для закриття.

Нагадаємо, 26 липня 2019 року НАБУ спільно з ГПУ провело обшуки в ОАСК в рамках розслідування можливого скоєння кримінальних злочинів головою суду та окремими суддями.

За даними слідчих, голова Павло Вовк і деякі судді організували схему створення штучних перешкод в роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів для уникнення обов’язкового кваліфікаційного оцінювання.

Голова Окружного адмінсуду Павло Вовк заявив, що справа проти нього – особиста помста директора НАБУ Артема Ситника.

Наразі розслідування в цій справі завершено і в ній відкриті матеріали слідства стороні захисту, ознайомлення з якими триває від листопада 2019 року.

Водночас детективи НАБУ і прокурори САП завершили розслідування й стосовно інших плівок з кабінету голови ОАСК Вовка. Слідство вважає, що в ОАСК створили злочинну організацію, метою якої було винесення замовних рішень та призначення «своїх людей» до Вищої ради правосуддя та ВККС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: