В Окружному адмінсуді Києва прокоментували обшуки

Читать на русском
Окружний адмінсуд Києва заявляє про грубе неправомірне втручання в роботу суду з боку працівників Національного антикорупційного бюро та Державного бюро розслідувань.

Окружний адмінсуд Києва заявляє про грубе неправомірне втручання в роботу суду з боку працівників Національного антикорупційного бюро та Державного бюро розслідувань.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій прес-службою ОАСК в п'ятницю, 26 липня, пише «Слово і Діло».

«Сьогодні, 26 липня 2019 року, працівниками НАБУ і ГПУ здійснюється грубе неправомірне втручання в роботу Окружного адміністративного суду міста Києва - зараз проводяться обшуки в кабінетах суддів, канцелярії, інших приміщеннях, відбувається вилучення оргтехніки і документів, що унеможливлює проведення судових засідань, прийому і реєстрацій вхідних документів від відвідувачів суду», - йдеться в заяві.

У ОАСК відзначили, що слідчі дії проводяться «за старим знайомим сценарієм» - тобто на підставі ухвали суду «з порушенням територіальної підсудності справи». Клопотання про проведення обшуку було подано слідчим Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України в суд, який знаходиться в Чернігові, уточнили в суді.

Також в заяві зазначили, що вказаний структурний підрозділ ГПУ було створено для розслідувань справ Майдану під керівництвом Сергія Горбатюка, а питання можливих правопорушень з боку суддів не відноситься до сфери компетенції цього Управління.

«Працівникові апарату Окружного адміністративного суду Києва була продемонстрована ксерокопія вступної та резолютивної частини постанови Деснянського суду міста Чернігова про проведення обшуків в ОАСК, після чого працівники НАБУ і ГПУ фактично заблокували роботу суду. З їх усних повідомлень стало відомо, що однією з причин проведення обшуків є справи щодо повноважень членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, які перебувають у провадженні Окружного адміністративного суду міста Києва. Неправомірні дії з боку ГПУ і НАБУ свідчать про спроби тиску на суддів і їхню дискредитацію», - заявили в суді.

Також зазначається, що слідчі дії в приміщенні суду тривають вже більше шести годин.

«Обшуки тривають більше 6 годин, судді та працівники апарату суду залишаються заблокованими, зв'язку з ними немає. Запланований брифінг ОАСК з приводу ситуації, що склалася, не відбувся, адже судді фізично не могли вийти до журналістів. Коли буде відновлено роботу суду - поки не відомо», - повідомили в суді.

Як повідомлялося, ГПУ спільно з НАБУ провели ряд слідчих дій в Окружному адмінсуді Києва. У Генпрокуратурі заявляють, що діяльність суду становить загрозу нацбезпеці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: