Плівки Вовка: суддя ВАКС оскаржить рішення ВРП у Верховному суді

Читать на русском
Вища рада правосуддя протягом 26 днів не оприлюднила повне рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності антикорупційного судді.
Павло Вовкфото: babel.ua

Суддя Вищого антикорупційного суду Андрій Біцюк оскаржить рішення Вищої ради правосуддя, яким йому оголосили попередження за продовження строку слідства у справі плівок голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«Відтоді (від 20 квітня – ред.) минуло 26 днів, а зазначене рішення (про притягнення до відповідальності судді – ред.) на сайті ВРП до тепер не оприлюднено, суд чи суддя повний текст рішення не отримували. Таким чином, бездіяльність ВРП може свідчити про порушення вимог ч. 6 ст. 34 Закону «Про ВРП» та пункту 13.11 регламенту ВРП, які передбачають обов'язкове оприлюднення повного тексту рішення ВРП не пізніше ніж на 7 день із дня його ухвалення. Вказане діяння позбавляє суддю ВАКС можливості належним чином та своєчасно оскаржити ухвалене рішення в судовому порядку», – інформує суд.

У ВАКС додали, що суддя Біцюк звернеться до Верховного суду з оскарженням цього рішення ВРП.

Як відомо, ВРП оголосила Біцюку попередження в день розгляду клопотання про продовження слідства у справі плівок Вовка. Тоді ж суддя відмовив НАБУ і САП у клопотанні. Тож органи правопорядку повідомили про завершення слідства у справі голови та суддів Окружного адмінсуду Києва.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства, Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також політичних еліт та бізнес-кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК нібито використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їхнім розглядом та з наперед визначеним результатом.

Крім того, зазначена організація намагалася захопити владу в Україні, отримавши контроль над Вищою радою правосуддя і Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Для цього вони нібито ухвалювали рішення в інтересах деяких чиновників, а ті, своєю чергою, призначали до ВРП та ВККС підконтрольних ОАСК осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: