ГПУ викликає голову ОАСК Вовка для вручення підозри

Читать на русском
ГПУ викликала голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка для вручення підозри.

ГПУ викликала голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка для вручення підозри.

Відповідні повістки оприлюднено на сайті Генпрокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

«Вовк Павло Вячеславович , відповідно до вимог ст.ст. 133, 135 КПК України Вам необхідно з’явитися «02» серпня 2019 року о «14» год. «00» хв. до Генеральної прокуратури України»- йдеться у повістці.

Також до ГПУ для вручення підозри викликали заступника Вовка Євгена Аблова, суддю ОАСК Ігоря Погрібніченка та одеського суддю Івана Шепітку. Нагадаємо, на сайті президента з'явилася петиція з вимогою звільнити директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу і голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка.

Генпрокурор Юрій Луценко раніше заявив, що 31 липня він повернеться до роботи та вирішить, підписувати чи ні підозри суддям Окружного адміністративного суду Києва, де нещодавно пройшли обшуки.

Як відомо, 26 липня НАБУ спільно з ГПУ провело обшуки в Окружному адмінсуді Києва в рамках розслідування можливого скоєння кримінальних правопорушень головою суду та окремими суддями.

За даними слідчих, голова Павло Вовк і деякі судді організували схему створення штучних перешкод у роботі ВККС заради уникнення обов’язкового кваліфікаційного оцінювання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: