Україна налаштована на співпрацю з МВФ – Марченко

Читать на русском
Український Мінфін готовий до будь-якого розвитку подій, однак найкращим варіантом було б продовження співпраці з МВФ
Сергій Марченкоmof.gov.ua

Міністерство фінансів України все ще націлене на тісну співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МВФ) в рамках діючої кредитної програми для країни.

Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко, повідомляє Forbes.

«Ми націлені на співпрацю з МВФ в рамках діючої програми, за якою Україна ще може отримати 2,9 мільярда доларів», - зазначив він.

Марченко запевнив, що український Мінфін готовий до будь-якого розвитку подій, однак найкращим варіантом було б продовження співпраці з МВФ. Тим більше, що на співпрацю зав'язані макрофінансова допомога від Європейського Союзу та програми Світового банку для України.

Рік без траншів: чи є майбутнє у співпраці між Україною та МВФНардепи декларують намір реструктуризувати борги перед МВФ, а президент натякає на можливість перегляду умов співпраці із Фондом. Що відбувається у відносинах з МВФ та якими будуть наслідки у разі зупинення кредитування – аналізував Олександр Радчук.

«При негативному розвитку подій будемо реагувати, заодно і шляхом оптимізації витрат... Нам МВФ потрібен», - резюмував міністр.

Президент Володимир Зеленський 15 червня заявив, що підтримує подальшу співпрацю України та Міжнародного валютного фонду. Але воно повинно проходити на особливих умовах, оскільки нинішні вимоги МВФ до України несправедливі.

Нагадаємо, в Кабміні розраховують, що переговори з МВФ про новий транш повинні завершитися в липні, а гроші надійдуть у вересні. У Раді планують ухвалити всі необхідні МВФ закони до літа.

Раніше в МВФ назвали умову для отримання Україною наступного траншу. А представник фонду зазначив, що в переговорах щодо отримання Києвом нового траншу за програмою stand-by вже є певний прогрес.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: