Зеленський заявив про несправедливість вимог МВФ до України

Читать на русском
Президент нагадав, що Україна перебуває в стані війни та змушена інакше розставляти пріоритети в проведенні реформ
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підтримує подальшу співпрацю України та Міжнародного валютного фонду. Але воно повинно проходити на особливих умовах, оскільки нинішні вимоги МВФ до України несправедливі.

Про це Зеленський заявив в інтерв'ю агентствам AFP, Reuters і Associated Press, повідомляє Офіс президента України.

Президент нагадав, що Україна перебуває в стані війни та змушена інакше розставляти пріоритети в проведенні реформ. Тому, з його точки зору, висунення з боку МВФ таких же вимог, як до інших держав - це несправедливість.

Кредитний стоп-кран: із чим пов'язана пауза у співпраці з МВФУ МВФ не поспішають видавати Україні черговий транш кредиту – чекають на реформи. Чи вдасться довго протриматися без позик, і чим це загрожує вітчизняній економіці – розбирався Олександр Радчук.

«Я вважаю, не можна порівнювати стратегію поведінки МВФ з Україною з іншими країнами. Нашу країну просто не можна ставити в один ряд з іншими. Тому що у нас є ускладненість, тому що йде війна. Тому що витрачаються гроші не на пріоритети з точки зору економіки, а з точки зору безпеки. Спочатку військові, спочатку медицина, потім все інше», – сказав президент.

Зеленський додав, що Україна зацікавлена у співпраці з МВФ, оскільки на програму Фонду зав'язані інші програми підтримки.

«Тому ми обов'язково зробимо все, що пообіцяли» – запевнив він.

Нагадаємо, в Кабміні розраховують, що переговори з МВФ про новий транш повинні завершитися в липні, а гроші надійдуть у вересні. У Раді планують ухвалити всі необхідні МВФ закони до літа.

Раніше в МВФ назвали умову для отримання Україною наступного траншу. А представник фонду зазначив, що в переговорах щодо отримання Києвом нового траншу за програмою stand-by вже є певний прогрес.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: