Щодо співпраці України з МВФ є багато питань – Данилюк

Читать на русском
Данилюк висловив думку, що влада нічого не робить, щоб налагодити співпрацю з МВФ. А це небезпечно, якщо судити в перспективі
Олександр Данилюкrnbo.gov.ua

Співпраця України та Міжнародного валютного фонду просуватиметься повільно через бездіяльність влади. З цього приводу до неї є багато питань.

Про це заявив колишній секретар РНБОУ, ексміністр фінансів Олександр Данилюк в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Чи критичний транш МВФ до кінця року? Я думаю, що наш бюджет ми можемо, як країна пройти до кінця року. І для цього можна залучити фінансові ресурси на зовнішніх ринках, у вересні прийдуть до нас дармові 3 млрд доларів, які МВФ роздає всім країнам без умов для того, щоб підтримати країни під час виходу з коронавірусної кризи», — сказав він.

Данилюк висловив думку, що влада нічого не робить, щоб налагодити співпрацю з МВФ. А це викликає багато питань.

Зеленський заявив про несправедливість вимог МВФ до УкраїниПрезидент нагадав, що Україна перебуває в стані війни та змушена інакше розставляти пріоритети в проведенні реформ

«1 січня 2022 року життя не закінчується, і тому потрібно мати перспективу. І тут у мене багато питань, тому що ці заяви говорять про те, що влада нічого не робить. А це означає, що співпраця з МВФ буде дуже повільною», - сказав він.

Президент Володимир Зеленський 15 червня заявив, що підтримує подальшу співпрацю України та Міжнародного валютного фонду. Але воно повинно проходити на особливих умовах, оскільки нинішні вимоги МВФ до України несправедливі.

Нагадаємо, в Кабміні розраховують, що переговори з МВФ про новий транш повинні завершитися в липні, а гроші надійдуть у вересні. У Раді планують ухвалити всі необхідні МВФ закони до літа.

Раніше в МВФ назвали умову для отримання Україною наступного траншу. А представник фонду зазначив, що в переговорах щодо отримання Києвом нового траншу за програмою stand-by вже є певний прогрес.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: