Вчені довели ефективність вакцини від COVID-19 проти індійського штаму

Читать на русском
Дві дози вакцини AstraZeneca були ефективні на 60% порівняно з ефективністю 66% проти варіанту Kent.
фото з відкритих джерел

Подвійна доза вакцини від COVID-19 майже така ж ефективна проти швидкозростаючого варіанту коронавірусу, який вперше був виявлений в Індії, як і проти домінуючого штаму у Великій Британії. Але при цьому, необхідні дві дози.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Зазначається, що дослідження Public Health England показало, що вакцина Pfizer-BioNTech була ефективна на 88% проти симптоматичного захворювання, викликаного варіантом B.1.617.2, через два тижні після другої дози. Це трохи нижче в порівнянні з 93%-ю ефективністю проти штаму B.1.1.7 Kent, який є домінуючим варіантом COVID у Великій Британії.

Дві дози вакцини AstraZeneca були ефективні на 60% порівняно з ефективністю 66% проти варіанту Kent.

Вакцинний туризм: де у світі готові прищеплювати туристів від COVID-19Вакцинувати туристів від коронавірусу готові у США, Сан-Марино. Скоро така можливість з'явиться на Мальдівах.

Згідно з даними PHE, перша доза обох вакцин була на 33% ефективна проти вірусу B. 1. 617.2, що нижче, ніж його 50%-я ефективність проти B.1.1.7.

Міністр охорони Здоров'я Великобританії Метт Хенкок сказав, що це показало, що отримання обох доз вакцини є «абсолютно життєво важливим».

«Я все більше впевнений, що ми йдемо по дорожній карті, тому що ці дані показують, що вакцина після двох доз працює так само ефективно», - сказав Хенкок.

Згідно з планами уряду, зняття обмежень щодо коронавірусу має відбутися з 21 червня.

При цьому, Британія вже відмовилася від найшвидшої програми вакцинації в Європі, але зіткнулася з новою проблемою, пов'язаною з поширенням варіанту, вперше виявленого в Індії.

Занепокоєння з приводу зростання кількості випадків у Великій Британії варіанту, вперше виявленого в Індії, спонукала Німеччину заявити в п'ятницю, що будь-кого, хто в'їжджає в країну зі Сполученого Королівства, після прибуття доведеться помістити в карантин на два тижні.

Нагадаємо, що експерти Постійної комісії з вакцинації в Німеччині вважають, що повторно вакцинуватися від коронавірусу потрібно буде не пізніше, чим у 2022 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: