У ВООЗ оцінили вплив існуючих вакцин на індійський штам коронавірусу

Читать на русском
ВООЗ поки не має даних, що дозволяють сказати про більш високу смертність від нового штаму
Ілюстративне фотоМосква 24

Вакцини всіх існуючих у світі зразків залишаються ефективними проти індійського штаму коронавірусу, включаючи його найбільш смертоносний Дельта-варіант.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на главу технічної групи підрозділу надзвичайних захворювань Всесвітньої організації охорони здоров'я Марію Ван Керкхове.

«Щодо всіх варіантів, що викликають занепокоєння, включаючи варіант Дельта, вакцини залишаються ефективними проти важких форм захворювання і смертності», - зазначила вона. Ван Керкхове додала, що це дуже добра ознака.

В Україні скоро буде індійський штам COVID-19: чим він небезпечний і які ще мутації існуютьІндійський штам коронавірусу скоро буде в Україні. Які його особливості та які ще штами COVID-19 існують, розібралося Слово і діло.

Представник ВООЗ також акцентувала на тому, що найповніший захист забезпечують дві дози вакцини. Тому вона рекомендувала повністю завершувати процедуру вакцинації. При цьому Ван Керкхове зазначила, що ВООЗ поки не має даних, що дозволяють сказати про більш високу смертність від нового штаму.

Як відомо, вперше штам коронавірусу типу «Дельта» був зафіксований в Індії. Зараз, за даними ВООЗ, він циркулює в 74 країнах світу.

Раніше в ВООЗ заявили, що індійський штам коронавірусу на сьогодні впевнено захоплює домінування по всьому світу, оскільки він більш хвороботворний, ніж альфа-варіанти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: