Україна готова обговорювати компенсації через «Північний потік-2» – Кулеба

Читать на русском
Київ готовий вести переговори про компенсації через втрату надходжень від транзиту газу після запуску газопроводу Північний потік-2.
Українська правда

Київ готовий вести переговори про компенсації через втрату надходжень від транзиту газу після запуску газопроводу «Північний потік-2».

Про це в інтерв'ю німецькому виданню Welt заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Якщо нам запропонують переговори про компенсації, то ми це розглянемо. Але ми не обов'язково погодимося на те, що нам запропонують», – зазначив він.

Кулеба зазначив, складається враження, що останнім часом рішучість США домогтися компенсацій Україні у разі завершення будівництва газопроводу суттєво зросла. За його словами, для України газогін становить передусім безпекову загрозу.

«Північний потік-2»: як просувається будівництво газопроводу і яка позиція країнПівнічний потік-2 можуть добудувати до кінця 2021 року. Останні новини та позиції країн – на інфографіці.

«А тому ми кажемо, що газопровід має бути використаний як важіль, аби спонукати Росію до конструктивної ролі у мирному процесі на Сході України», – зазначив міністр.

Нагадаємо, якщо газопровід «Північний потік-2» запуститься, Україна щороку втрачатиме близько 1,5 млрд доларів. В операторі ГТС України впевнені, що перед країною постануть серйозні геополітичні та економічні виклики.

У політичній партії Бундестагу ФРН «Союз-90\Зелені» вважають, що будівництво російського газопроводу «Північний потік-2» не відповідає інтересам Європейського Союзу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: