Ініціатива нардепів зі зверненням до МВФ: чому багато депутатів відкликали підписи

Читать на русском
Нардеп від СН вважає, що ті, хто раніше поставив підписи, на той момент не розуміли суті ініціативи, яку підтримали
Міжнародний валютний фондВідкрите джерело

У Верховній Раді 37 народних депутатів зареєстрували лист до Міжнародного валютного фонду від імені України, в якому міститься прохання про зниження процентної ставки або продовження терміну виплати. Тепер багато хто відкликав свої підписи.

Про це повідомив нардеп від фракції «Слуга народу» Олексій Устенко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Наскільки я розумію, більшість підписів відкликали, в тому числі більшість колег з нашої фракції відкликали свої підписи. Тут все просто: якщо я у вас в борг візьму гроші, а коли настане час віддавати, скажу, що потім віддам — економіка так не працює. Так робить Аргентина, але Аргентину вже кредитують під величезні відсотки, там вже давно ніхто не робить на неї ставку. Є Судан, який може відмовитися по виплатах зовнішнього боргу», — зазначив Устенко.

Кабмін схвалив погашення чужого боргу перед МВФ за рахунок коштів УкраїниУкраїна своїм листом підтримує ініціативу МВФ щодо списання боргу Судану в пропорційному співвідношенні до розміру квоти України в МВФ

За його словами, передбачається, що ті, хто раніше поставив підписи, на той момент не розуміли суті ініціативи.

«Тут питання власної ініціативи будь-якого нардепа, це власна думка, це не позиція партії. По-перше, є колеги, які не належать ні до податкового, ні до економічного комітету. І дуже часто ініціатива в сесійній залі може сприйматися... До вас підходять і кажуть: ну підпиши, класна ініціатива, часто це спрацьовує. Я вже давно не підписую. Коли нардепи відкликають підписи - напевно, їм пояснюють, вони розбираються в ситуації» - розповів Олексій Устенко.

Нагадаємо, в Кабміні розраховують, що переговори з МВФ про новий транш повинні завершитися в липні, а гроші надійдуть у вересні. У Раді планують ухвалити всі необхідні МВФ закони до літа.

Раніше в МВФ назвали умову для отримання Україною наступного траншу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: