Поки немає ознак передачі в суд по МН17 нових підозрюваних – адвокат

Читать на русском
Адвокат додав, що чим довше йтиме розслідування, чим менше буде шансів на те, що підозрюваних вдасться притягнути до відповідальності
Ілюстративне фотоpicture-alliance

Поки що немає ніяких ознак того, що в суд у справі про загибель авіалайнера MH17 в небі над Донбасом у 2014 році можуть бути передані нові підозрювані.

Про це розповів адвокат родичів загиблих Петер Лангстраат в інтерв'ю «Укрінформу».

«Для нас немає ніяких ознак того, що нові підозрювані будуть передані в голландський суд. Це дуже розчаровує. Хто були ті люди, які натиснули кнопку? Російські військові? Хто їх надіслав? Якими були їхні команди? Це була помилка? Якщо це була помилка, чому вони це зробили? У нас є всі ці питання. І, звичайно, було б чудово, щоб сім'ї загиблих отримали відповіді», — заявив він.

Посадка в Гаазі: чим закінчиться для Росії процес щодо МН17Перебіг судових слухань вказує на те, що Росія не зможе перекласти відповідальність за катастрофу на Україну.

Адвокат додав, що чим довше буде йти розслідування, чим менше буде шансів на те, що підозрюваних вдасться притягнути до відповідальності. Про екіпаж того ЗРК «Бук», який збив літак, відомо те, що вони були одягнені в спорядження, схоже на російське, а деякі говорили з московським акцентом.

Нагадаємо, 9 червня в Нідерландах на суді у справі про збитий над Донбасом рейс MH17 вперше озвучили свідчення свідків запуску ракети з установки «Бук».

Раніше на суді в Гаазі повідомили, що останки двох з 298 осіб, що знаходяться на борту збитого рейсу MH17, так і не були виявлені.

Суд у справі MH17 розпочався в Нідерландах 9 березня 2020 року. Попереднє виробництво було завершено 26 травня. На цьому тижні почалося слухання справи по суті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: