Справа МН17: у суді вперше озвучили показання свідків

Читать на русском
У Нідерландах сьогодні на суді у справі про збитий над Донбасом рейс MH17 вперше озвучили показання свідків запуску ракети з установки Бук.
twitter.com/CourtMH17

У Нідерландах сьогодні на суді у справі про збитий над Донбасом рейс MH17 вперше озвучили показання свідків запуску ракети з установки «Бук».

Про це пише «Російська служба BBC» у вівторок, 8 червня.

Катастрофа MH17: як відбуваються судові слухання в ГаазіУ Гаазі майже рік триває суд у справі про катастрофу MH17 над Донбасом. Основні події – на інфографіці.

Свідків допитували представники Міжнародної слідчої групи (JIT) і слідчий суддя.

Так, вісім людей заявили, що бачили або чули політ ракети у небі недалеко від міста Сніжне. Три свідка стверджують, що були в районі місця запуску ракети.

Один свідок стверджував, що за кілька секунд до катастрофи MH17 був на блокпосту «ДНР» недалеко від населеного пункту Первомайське, почув гуркіт, потім свист і звук розриву в небі. Через кілька секунд з неба почали падати уламки.

Слідчий суддя повідомив, що вивчив дані телефонного білінгу цього свідка, які підтверджують, що в день катастрофи 17 липня 2014 року він дійсно перебував у тому районі.

Нагадаємо, раніше сьогодні на суді в Гаазі повідомили, що останки двох з 298 осіб, які перебувають на борту збитого рейсу МН17, так і не були виявлені.

Суд у справі MH17 почався у Нідерландах 9 березня 2020 року. Попереднє провадження було завершено 26 травня. На цьому тижні почалося слухання справи по суті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: