Показання свідків пуску ракети по рейсу МН17 будуть найважливішими – прокурор

Читать на русском
Суду на підставі свідчень належить розглянути три питання, від яких по суті залежить подальша доля справи
Загибель МН17Reuters

У Нідерландах, на суді у справі малайзійського «Боїнга» рейсу MH17, який був збитий над Донбасом у 2014 році, найсуттєвішими та важливими будуть свідчення свідків, які бачили пуск ракети в бік авіалайнера.

Про це заявив Олександр Банник, прокурор департаменту офісу генерального прокурора щодо злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту, в ефірі телеканалу «Україна 24».

Катастрофа MH17: як відбуваються судові слухання в ГаазіУ Гаазі майже рік триває суд у справі про катастрофу MH17 над Донбасом. Основні події – на інфографіці.

«Ці свідчення будуть вагомими у встановленні провини обвинувачених. Сподіваємося, суд якнайшвидше прийме законне та обґрунтоване рішення щодо обвинувачених, і вони будуть притягнуті до кримінальної відповідальності. Ми задоволені тим, що розпочато слухання справи по суті щодо чотирьох обвинувачених. Під час судового розгляду суду належить вирішити три основні питання: щодо установки, з якої був збитий літак, місцезнаходження цієї установки під час пуску ракети, а також причетність обвинувачених до цієї події», - вважає прокурор.

Нагадаємо, 9 червня в Нідерландах на суді у справі про збитий над Донбасом рейс MH17 вперше озвучили свідчення свідків запуску ракети з установки «Бук».

Раніше на суді в Гаазі повідомили, що рештки двох з 298 осіб, що знаходяться на борту збитого рейсу MH17, так і не були виявлені.

Суд у справі MH17 розпочався в Нідерландах 9 березня 2020 року. Попереднє виробництво було завершено 26 травня. На цьому тижні почалося слухання справи по суті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: