Справа MH17: Нідерланди подають позов до ЄСПЛ проти Росії

Читать на русском
Кабінет міністрів Нідерландів подає до Європейського суду з прав людини позов проти Росії за її роль у катастрофі рейсу MH17.
Reuters

Кабінет міністрів Нідерландів подає до Європейського суду з прав людини позов проти Росії за її роль у катастрофі рейсу MH17.

Про це йдеться в заяві уряду Нідерландів.

«Подаючи цю так звану «скаргу держави», Кабінет передає всю наявну і відповідну інформацію про збитий рейс MH17 в ЄСПЛ. Зміст державної скарги одночасно передається в ЄСПЛ в рамках втручання Нідерландів в процедуру подачі індивідуальних скарг найближчими родичами проти Росії», – йдеться в повідомленні.

Катастрофа MH17: як відбуваються судові слухання в ГаазіУ Гаазі майже рік триває суд у справі про катастрофу MH17 над Донбасом. Основні події – на інфографіці.

В уряді Нідерландів заявляють про максимальну підтримку індивідуальних скарг родичів жертв рейсу MH17 до ЄСПЛ.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року над Донбасом був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17. Всі 298 осіб на борту загинули.

Спільна слідча група з розслідування катастрофи рейса MH17 визначила, що літак був збитий самохідною установкою «Бук», що належить 53-ій бригаді з міста Курська у Російській Федерації. У червні 2019-го слідчі назвали імена чотирьох підозрюваних у причетності до катастрофи MH17.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: