Розкол у «Голосі»: партія планує поставити крапку в кризі на з’їзді

Читать на русском
Партія Голос планує вирішити ситуацію довкола внутрішніх конфліктів під час з'їзду у липні.
Рубрика

«Голос» планує поставити крапку в кризі, що склалася всередині партії, на з’їзді, який проведуть у липні.

Про це йдеться в заяві «Голосу» на сайті партії.

В «Голосі» зазначили, що партія переживає зараз непростий час.

«Ми прийняли рішення про проведення з’їзду в липні цього року, остаточну дату з’їзду у найближчий час призначить Політрада партії. На цьому з’їзді ми поставимо крапку у цій внутрішній кризі та будемо рухатися далі. Задля побудови сучасної, вільної, європейської України», – сказано в заяві.

Зазначається, що початок історії «Голосу» пов’язаний з парламентськими виборами 2019 року та лідерством Святослава Вакарчука.

Як працює в парламенті фракція «Голос»Як фракція Голос працює в парламенті – кількість поданих законопроєктів, виконаних обіцянок.

Мовляв, у той період «романтичні сподівання, що 20 людей спроможні звернути гори, надихали на плідну роботу», але реалії політичного життя «вимагають не тільки гасел, а й кропіткої організаційної роботи, щоб досягати результату, як на державному, так і на місцевих рівнях».

«Реформи та трансформація партії викликали критику у окремих її членів. З часом ця критика переросла в системну кампанію в медіа щодо дискредитації керівництва партії. Останнім часом ця кампанія досягла апогею та вийшла за рамки формату внутрішньопартійних дискусій. Репутації партії нанесено великої шкоди», – зазначили у «Голосі».

Партія вважає, що зараз їхню ситуацію може вирішити тільки з’їзд.

Нагадаємо, останні тижні діяльність партії «Голос» привернула до себе чимало уваги.

Почалося з того, що Сергій Притула заявив про вихід з партії. Керівництво одразу відреагувало на його заяву, сказавши, що вони не здивовані тим, що «особисті амбіції Притули і бажання отримати керівні посади будь-якою ціною взяли гору над спільною ціллю».

Пізніше Притула пояснив, що однією з причин, чому він оголосив про вихід з партії «Голос» до з’їзду, стало небажання зайві місяці «варитися» у тому, що відбувається в партії.

15 червня «Голос» відкликав свої голоси за включення до порядку денного законопроєктів про мову в кіно. Однак частина депутатів партії розцінює таке рішення (неухвалення закону) як «продовження русифікації».

Наступного дня десять нардепів від «Голосу» висловили недовіру керівництву партії і фракції, зокрема, Кірі Рудик та Ярославу Железняку.

Також вони заявили про створення в парламенті окремого об'єднання «Справедливість».

Окрім цього нардепи заявили, що ініціюють виключення з фракції голови партії Кіри Рудик за прогули.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: