Десять нардепів від «Голосу» висловили недовіру керівництву партії і фракції

Читать на русском
Десять народних депутатів з фракції Голос на засіданні Ради у середу, 16 червня, висловили недовіру керівництву партії і фракції.
фото t.me/oleksiihoncharenko

Десятеро народних депутатів з фракції «Голос» на засіданні Ради у середу, 16 червня, висловили недовіру керівництву партії і фракції. Також вони заявили про створення в парламенті окремого об'єднання.

Своє рішення нардепи озвучили під час пленарного засідання ВР.

Як працює в парламенті фракція «Голос»Як фракція Голос працює в парламенті – кількість поданих законопроєктів, виконаних обіцянок.

Так, 10 народних депутатів з «Голосу» підготували заяву. У ній вони звинуватили керівництво партії в «узурпації влади і оскверненні принципів демократії, що призвели до фактичного знищення іміджу партії і фракції».

Після цього нардепи оголосили про створення в Раді окремого об'єднання «Справедливість».

Відзначимо, десять депутатів - це половина від складу фракції «Голос» в парламенті.

До об'єднання увійшли: Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Юлія Клименко, Роман Лозинський, Наталя Піпа, Ольга Стефанишина, Олександра Устинова, Володимир Цабаль, Андрій Шараскін, Ярослав Юрчишин.

Як пояснили в «Голосі», причиною такого рішення групи нардепів стало вчорашнє голосування в Раді за продовження русифікації, а саме за відтермінування впровадження норм закону про повномасштабний дубляж фільмів і серіалів українською мовою на телебаченні.

Крім цього, депутати звинуватили керівництво партії і фракції в підтримці голосувань за «дерибан» столичної землі, бажанні знищити антикорупційні органи і «договорняках».

Також депутати з «Голосу» висловили недовіру керівнику фракції Ярославу Железняку.

«Він порушує закон і положення про фракцію і більше кварталу ігнорує обов'язок скликати і вести засідання фракції», - цитує заяву пресслужба одного з нардепів «Голосу».

Також депутати заявили, що ініціюють виключення з фракції голови партії Кіри Рудик за прогули (більше 50% прогулів).

Нагадаємо, «Голос» напередодні відкликав свої голоси за включення до порядку денного законопроєктів про мову в кіно.

Раніше вже повідомлялося, що з партії «Голос» слідом за Притулою можуть піти 10 нардепів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: