«Голос» відкликав свої голоси за включення до порядку денного законопроєктів про мову в кіно

Читать на русском
Голос відкликає свої голоси за включення до порядку денного законопроєктів 5554, 5554-1 про застосування закону про мову в кіно.

«Голос» відкликає свої голоси за включення до порядку денного законопроєктів 5554, 5554-1 про застосування закону про мову в кіно.

Про це повідомляє пресслужба партії у вівторок, 15 червня.

«Депутати фракції «Голос» Роман Костенко, Кіра Рудик, Ярослав Железняк, Ярослав Рущишин, Андрій Осадчук відкликають свої голоси за внесення до порядку денного законопроекту 5554 про російською мовою в кіно. Дане голосування було помилкою, адже законопроєкти з'явилися в останній момент: серед 29 законопроєктів був і суперечливий законопроєкт 5554», - випливає з повідомлення.

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 15-18 червняВерховна рада на цьому тижні продовжить розгляд законопроєкту про амністію капіталів і може зібратися на позачергове засідання.

«Ця постанова про включення до порядку денного. Крім цього ганебного закону, там є інші важливі зміни. Наприклад, закон про територіальну оборону та інші законопроєкти «Голосу». Кращим варіантом було б провалити постанову, а потім, вилучивши законопроєкт 5554, всі інші закони включити до порядку денного», - сказано далі.

Також підкреслюється, що включення до порядку денного не є схваленим рішення по суті закону. Рішення було внесено з порушенням Регламенту.

«Голос» не підтримає ніяких ініціатив, покликаних поставити під сумнів закони про українську мову. Ми категорично не сприймаємо будь-які спроби наступу на українську мову, тому підтримуємо українську мову всюди - в кіно, на телебаченні, в обслуговуванні, навчанні тощо», - підсумували в пресслужбі партії.

«Тільки голосами групи Залізняка і Рудик, протягнули до порядку денного законопроєкт 5554, 5554-1 про російську мову. 227 за! Зіграв КОЖЕН голос. Тепер добре там, де, кому подякувати особисто», - написала сьогодні в Facebook нардеп Олександра Устінова.

Пізніше нардеп «Голосу» Ярослав Железняк оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук заяву на ім'я голови ВР про відкликання його голосу.

«Я і мої колеги категорично проти цього законопроєкту 5554. І в минулий раз голосували червоною кнопкою. І будемо проти нього», - зазначив він.

Раніше Притула пояснив, чому вийшов з партії «Голос», не дочекавшись з'їзду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: