Розкол у «Голосі»: політрада партії сьогодні розгляне заяву нардепів

Читать на русском
Політрада партії Голос увечері 16 червня розгляне заяву частини фракції Голос в Раді, які висловили недовіру керівництву, і дасть йому оцінку.
ілюстративне фото

Політична рада партії «Голос» в середу ввечері, 16 червня, розгляне заяву частини нардепів із фракції «Голос» у Верховній раді, які висловили недовіру керівництву фракції.

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій сьогодні на сайті партії.

Десять нардепів від «Голосу» висловили недовіру керівництву партії і фракціїДесять народних депутатів з фракції Голос на засіданні Ради у середу, 16 червня, висловили недовіру керівництву партії і фракції.

«Законодавство прямо передбачає можливість депутата вийти з фракції. Тільки позафракційні депутати мають право створювати депутатські групи. Але створення груп в межах депутатської фракції прямо суперечить статтям 58-60 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України». Ми поважаємо колег в їхньому бажанні мати альтернативну точку зору, але вона не може суперечити і порушувати закон», - наголосили в партії.

Заяву нардепів розглянуть вже сьогодні.

«Ми глибоко переконані, що всі питання внутрішнього партійного життя будь-якої партії, в тому числі партії «Голос», мають вирішуватись відповідно до правил та процедур партії. Для цього існують органи управління, такі як з'їзд та Політична рада. Сьогодні Політична рада партії «Голос» розгляне заяву частини фракції «Голос» у Верховній раді та дасть їй оцінку», - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, член фракції Андрій Осадчук заявив журналістам, що виключити 10 депутатів, які сьогодні оголосили «демарш», швидше за все не вдасться.

«Зараз така ситуація з нашою фракцією у Верховній раді, що напевно неможливо виключити когось із фракції, тому що для виключення з фракції будь-якого члена потрібна кваліфікована більшість членів фракції. Математично ви розумієте, що це неможливо», - цитує нардепа УНН.

Нагадаємо, сьогодні під час засідання Ради половина парламентської фракції «Голос» (10 нардепів) висловила недовіру керівництву фракції і партії. Також вони оголосили про створення окремого об'єднання «Справедливість».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: