Ставлення Німеччини до ПП-2 може сильно змінитися після перевиборів канцлера – Кулеба

Читать на русском
Кулеба нагадав, що навіть зараз ПП-2 не має в Німеччині повної підтримки, а після перевиборів канцлера проєкт може втратити й ту, що є
Дмитро Кулебаpicture-alliance

Німеччина може докорінно змінити ставлення до російського газопроводу «Північний потік-2» після виборів канцлера, які пройдуть у ФРН восени 2021 року.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю угорському виданню Ceenergy News.

«Північний потік-2»: як просувається будівництво газопроводу і яка позиція країнПівнічний потік-2 можуть добудувати до кінця 2021 року. Останні новини та позиції країн – на інфографіці.

«Насправді, в самій Німеччині багато голосів виступають проти «Північного потоку-2», і позиція Берліна може змінитися після майбутніх виборів... Ми сподіваємося переконати наших німецьких і американських партнерів сприймати наявну загрозу серйозно. Над цим зараз працює українська дипломатія» - зазначив міністр.

Нагадаємо, якщо газопровід «Північний потік-2» запуститься, Україна щорічно втрачатиме близько 1,5 млрд доларів. В операторі ГТС України впевнені, що перед країною постануть серйозні геополітичні та економічні виклики.

США і Німеччина розглядають можливість виплати Україні певної компенсації у зв'язку з тим, що Росія завершила будівництво «Північного потоку-2». Київ готовий вести переговори про компенсацію, але не факт, що погодиться на те, що йому будуть пропонувати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: