США і Німеччина обговорять компенсацію Україні за «Північний потік-2» – Блінкен

Читать на русском
Йдеться не про відшкодування за існування газопроводу, як таке, а про компенсацію за можливі фінансові втрати України
Ентоні БлінкенReuters

США і Німеччина розглядають можливість виплати Україні певної компенсації у зв'язку з тим, що Росія завершила будівництво «Північного потоку-2».

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час слухання в комітеті у закордонних справах Палати Представників Конгресу.

За словами Блінкена, мова йде не про відшкодування за існування газопроводу, як таке, а про компенсацію за можливі фінансові втрати України від зниження транзиту російського газу. Держсекретар зазначив, що гарантія Україні транзитних платежів, які вона може втратити, буде найкращим рішенням, а також не дасть Росії використовувати газ у якості зброї проти України.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

Нагадаємо, 4 червня президент Росії Володимир Путін заявив про завершення будівництва першої нитки газопроводу «Північний потік-2».

Російський газопровід «Північний потік-2» буде остаточно добудований і повністю введений в експлуатацію до кінця 2021 року.

В уряді Німеччини вважають, що Україна повинна продовжувати залишатися майданчиком для газового транзиту навіть після того, як буде повністю добудований «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: