Парламент Німеччини провалив резолюцію «зелених» щодо «Північного потоку-2»

Читать на русском
Постанову з вимогою про визнання ПП-2 шкідливим для клімату висунула парламентська фракція «зелених»
Бундестагpicture-alliance

У Німеччині парламент ФРН - Бундестаг - 10 червня переважною частиною голосів відхилив резолюцію з вимогою визнати російський газопровід «Північний потік-2» шкідливим для клімату.

Про це повідомила пресслужба німецького парламенту.

Постанову з вимогою про визнання СП-2 шкідливим для клімату висунула парламентська фракція «зелених». Депутати зажадали від уряду Німеччини визнати, що СП-2 не потрібен Європі, шкідливий для клімату і Німеччині необхідно відмовитися від проєкту.

«Північний потік-2»: як просувається будівництво газопроводу і яка позиція країнПівнічний потік-2 можуть добудувати до кінця 2021 року. Останні новини та позиції країн – на інфографіці.

«Пропозиція була відхилена в ході прямого голосування більшістю у складі фракцій ХДС/ХСС, Соціал-демократичної партії Німеччини, Альтернативи для Німеччини та Лівої партії», - уточнюється в повідомленні.

Нагадаємо, президент США Джо Байден планує обговорити з канцлером Німеччини Ангелою Меркель питання «Північного потоку-2» і його наслідків для Європи та України.

Якщо газопровід «Північний потік-2» запуститься, Україна щорічно втрачатиме близько 1,5 млрд доларів. Перед країною постануть серйозні геополітичні та економічні виклики.

США і Німеччина розглядають можливість виплати Україні певної компенсації у зв'язку з тим, що Росія завершила будівництво «Північного потоку-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: