Гетьманцев повідомив про початок розмитнення «євроблях» і зажадав від поліції перевіряти автомобілі

Читать на русском
Нардеп попросив Національну поліцію про початок ретельної перевірки автомобілів на європейських номерах
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні за пільговими правилами, які передбачені новим законом, розмитнили перші автомобілі на європейській реєстрації, або так звані «євробляхи».

Про це повідомив народний депутат, голова парламентського комітету з питань фінансів, податків та митної політики Данило Гетманцев у своєму Facebook.

Крім того, він попередив про можливі махінації при продажу автомобілів на єврономерах, завезених цього року.

Розмитнення «євроблях»: що змінилося після ухвалення нових законівЩо змінилося для власників євроблях після ухвалення нових законів, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Друзі, закон про розмитнення т. зв. євроблях сьогодні запрацював. Перші автомобілі розмитнені. У зв'язку з цим, хочу вберегти наших громадян, які припускають придбати автомобілі на єврономерах. Не робіть помилку! Це останнє пільгове розмитнення. Без варіантів. Люди, які продають вам автомобілі, ввезені після 1 січня 2021 року - шахраї. Женіть їх геть», – попереджає Гетманцев.

Одночасно з цим нардеп попросив Національну поліцію про початок ретельної перевірки автомобілів на єврономерах для виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які використовують такі транспортні засоби, якщо дані транспортні засоби не підлягають пільговому розмитненню.

Нагадаємо, що в Україні з вівторка, 15 червня, почала діяти нова пільгова формула з розмитнення «євроблях», що в'їхали на територію України до кінця 2020 року. Рада прийняла цей закон у квітні 2021 року. Президент Володимир Зеленський підписав закони про розмитнення «євроблях» у травні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: